Вести
3-то ОПМ до 14 и детски тенис  29-03-2019
На ден 29.03.2019 година, со почеток во во 11:00 часот во канцеларијата на македонската тениска федерација, ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првеснтво на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб Тениска Академија -Скопје, во периодот од 30.03.-01.04.2019 година.

 

Поради мал, односно недоволен број на пријавени играчи за Детскиот Турнир, Црвен и Портокалов тенис, кој требаше да се оддржи од 30-31.03.2019 година,во организација на ТК МТП Скопје, а во консултации со клубот организатор се одлучи истиот да се ОДЛОЖИ , и да се ОДДРЖИ наредниот викенд односно од 06-07.04.2019 во истиот клуб.

 

Имено ,Сакам да Ви укажам дека и покрај нашите лични јавувања до Клубовите, интересот за играње не се зголеми , со најчест одговор дека утрешниот саботен ден 30.03.2019 година за учениците е работен, па од оваа причина ја донесовме горенаведената одлука.

 Отворено првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 14 години
Детски тенис: црвен и портокалов тенис
за момчиња и девојчиња до 10 години
листа на пријавени 1. јуниори
2. јуниорки
црвен тенис
портокалов тенис момчиња
портокалов тенис девојчиња
Жребки: 1. јуниори
2. јуниорки
се одложува за период 06-07.04.2019 година
Распоред за играње: Сабота: 30.03.2019 година

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup