Вести
Јуниорите до 16 години на турнир во Панчево, Србија  12-04-2016
Македонските јуниори до 16 години, оваа недела настапуваат на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 16 години, во Панчево, Србија на турнирот Пецин Меморијал -2 категорија.
На овој турнир настапуваат: Андреј Андреевски, Обрад марковски, Лука Љубен Андонов, Михаил Кусески и Викторија Веселинова.

Резултати кои ги постигнаа македонските тенисери на овој турнир:
3 коло главен турнир
Obrad MARKOVSKI [11] - Marco FURLANETTO [Q] 


2 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [13] - Luka STEFANOVIC [WC] 7-6 3-6 5-7
Obrad MARKOVSKI [11] - Dragan OMCIKUS   6-4, 6-2

Luka Ljuben ANDONOV - Dominik PALAN [16]  4-6, 3-6
Mihail KUSESKI - Peter SALLAY [12]  2-6 6-4 0-6
Viktorija VESELINOVA [16]  -  Emilija KOJCIC 6-2 0-6 0-6


1 коло главен турнир
Andrej ANDREEVSKI [13] - слободен
Obrad MARKOVSKI [11] - слободен
Luka Ljuben ANDONOV - Jovan VUCIC 6-1, 6-0
Mihail KUSESKI - Uros TODOROVIC  6-2, 6-2

Viktorija VESELINOVA [16] - слободна
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup