Вести
3 Зелен турнир и 4 детски тенис  15-04-2019
На ден 12.04.2019 година, со почеток во во 11:00 часот во канцеларијата на македонската тениска федерација, ќе биде извршено извлдетскиот турнир ЗЕЛЕН ТЕНИС за момчиња и девојчиња до 11 години, кој ќе се одржи на терените на тенискиот клуб Борец-Велес, во периодот од 13.04.-15.04.2019 година. ПОРАДИ НЕДОВОЛЕН БРОЈ НА ПРИЈАВЕНИ ДЕВОЈЧИЊА  за истите турнирот нема да се одржи. 

Во периодот од 13.04.-14.04.2019 година, на терените на Тенискиот клуб Тумба-Куманово, ќе се одржи Детскиот Турнир во Црвен и Портокалов тенис.

Почеток на натпреварите:
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА започнуваат во САБОТА на 13.04.2019 година во 10:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 9:00 до 9:30 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Момчиња ќе се изврши во 9:40 часот.
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 13.04.2019 година во 11:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 10:30 до 10:45 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Девојчиња ќе се изврши во 10:50 часот.
Натпреварите од ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 13.04.2019 година во 12,00 часот, по претходно запишување кое започнува во 11:3о до 11:45 часот. Влечењето на ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 13:00 часот.

Сите заинтересирани учесници кои не се на листите, а сакаат да настапат на турнирот,  во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот.

ЗЕЛЕН ТЕНИС за момчиња и девојчиња до 11 години

Детскиот Турнир во Црвен и Портокалов тенис

Листа на пријавени

1. Момчиња
2. Девојчиња

1. Цвен тенис
2. Портокалов момчиња

3. Портокалов девојчиња

Жребови

1. Момчиња
2. Девојчиња

1. Цвен тенис- на лице место

2. Портокалов момчиња- на лице место

3. Портокалов девојчиња- на лице место

Распоред за играње

Сабота: 13.04.2019

На лице место

   

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup