Вести
Европско до 16  23-07-2018
       
      Ведран Радоњанин         Ѓорѓи Јанкуловски            Јана Огњановска              Слободан Бачварски

Македонската репрезентација до 16 години го заврши настапот на Европскиот Индивидуален Шампионат до 16 години, кој се одржуваше во Москва, Русија.
Македоснките репрезентативци ги постигнаа следните резултати:

1/4 финале разигрување 21.07.2018
Gjorgji JANKULOVSKI 2-4, 1-4  Lukas NEUMAYER [11] 

3 коло разигрување 21.07.2018
Vedran RADONJANIN 4-5(4), 0-4 Vasil DIMITROV 
Gjorgji JANKULOVSKI 5-4(3) 4-1  Muhammed Kaan EREL 


2 коло разигрување 20.07.2018
Vedran RADONJANIN 4-2, 4-1 Arda AZKARA 
Gjorgji JANKULOVSKI 5-3, 4-2  Matthew GRISCTI 
OGNJANOVSKA 3-0 ret, победа за Klaudija  Klaudija BUBELYTE [8] 

1 коло разигрување
Vedran RADONJANIN - слободен
Gjorgji JANKULOVSKI  слободен 
Jana OGNJANOVSKA  слободна 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup