Вести
2 натпревар Македонија 2- 1 Исланд  19-04-2018
    
  Катарина Маринковиќ             Ана Ристевска                      Јана Таневска             Марија Еленова             Димитар Лабудовиќ

Македонската Фед Куп репрезентација денес го игра 2 натпревар во Гамарт, Тунис во Третата Евро Африканска зона.
во 2018 година.

 
Денес со почеток во 11:30 часот, Македонија (ранг 75) - Исланд  (ранг 103).

1 натпревар  Марија Еленова   6-2, 6-1  Sofia Soley Jonasdottir
2 натпревар  Катарина Маринковиќ  6-4,  6-2   Anna Soffia Gronholm
3 натпревар Катарина Маринковиќ/Марија Еленова      6-7(5), 4-6      Sofia Soley Jonasdottir / Iris StaubНазад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup