Вести
Резултати од прва селекција за Спортска Гимназија учебна 2017/2018  19-05-2017

Прва селекција за ученици кои треба да се запишат во Спортската академија - тенис во учебната 2017/2018 година

 

Согласно "Правилникот за начинот на проверка на способностите на учениците" донесен од Министерството за Образование и Наука на РМ (МОН), комисијата составена од стручни лица на МТФ, Спортската академија и МОН во периодот 12 и 13 Мај 2017 година изврши селекција за ученици кои треба да се запишаат во Спортската академија - тенис во учебната 2017/2018 година.

 

На следните линкови ќе ги најдете:

1. "Правилникот за начинот на проверка на способностите на учениците"

2.  Резултатите од селекцијата како и информацијата за понатамошната процедура

 

Контакт за дополнителни информации: Слободан Бачварски 075/430407 или Томе Гигов 078/200287; е-маил goransev@yahoo.com    

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup