Вести
ИТФ Божикен турнир до 18 години  03-01-2019
Најдобрите македонски јуниори, утре (04.01.2019) заминуваат на ИТФ јуниорскиот турнир до 18 години- Bozicni Turnir 2019 кој се одржува во Белград, Србија.

На овој турнир ќе отпатуваат:
1. Лука Љубен Андонов- 806 на ИТФ- главен турнир
2. Ѓорѓи Јанкуловски- 1201 на ИТФ- квалификации
3. Ведран Радоњанин- 2202 на ИТФ- квалификации
4. Берк Бугариќ- на ИТФ -нема ИТФ ранг алтернатива
5. Калин Ивановски- нема ИТФ ранг- алтернатива
Александра Симева -1570 на ИТФ- квалификации
Ана Ристевска- 1757на ИТФ- квалификации

Се надеваме дека на лице место Калин и Берк ќе успеат да влезат на квалификациониот турнир.

Со македонските тенисери ќе отпатуваат и двајца тренери:
1. Слободан Бачварски и
2. Илија Мартиноски
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup