Вести
5 ден Источно Европски Шампионат до 14 години  14-03-2017
         
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, денес го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 1 недела, во Анталија, Турција.

разигрување за пласман 05 -06 место
Jana STOJANOVA - Klaudija BUBELYTE [1]  3-6, 7-5, 1-6
Јана Стојанова 6 место на 1 турнир

разигрување 09 до 16 место
Boris MRKEV - службена победа
Berk BUGARIKJ  - Edvards Teodors LIEPINS [3]  6-3, 6-0
Берк Бугариќ се пласира на 13 место
Борис мркев се пласира на 15 место
разигрување 19 до 20 место

Stefanija KIROVSKA - Alina GAVRISH 5-7, 6-7
Стефанија Кировска заврши на 20 место на 1 турнир
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup