Вести
Македонија е 3 место на Фед Куп, Улцињ  15-04-2016
         
       Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација во play off натпреварот против репрезентацијата на Норвешка за пласман во 2 Евро Африкаснка група, загуби со резултат 0-2.

1 натпревар сингл
Katarina Marinkovikj - Melanie Stokke  1-6, 1-6
2 натпревар сингл Magdalena Stoilkovska - Ulrikke Eikeri 3-6, 4-6


Пласман на ФЕД КУП натпреварите од третата Евро Африканска група во 2016 година:

1 место и пласман во 2 Евро Африканска група; Луксембург и Норвешка

3 место: Македонија и Молдавија

5 место Грција и Црна Гора

7 место Ирска и Мадагаскар

9 место Тунис и Ерменија

11 место Кипар и Мароко

13 место Алжир и Косово

15 место Исланд и Малта

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup