Вести
Стојанова и Ивановски во Париз, Франција  11-07-2018
Македонските јуниори Калин Ивановски и Јана Стојанова оваа недела настапуваат на Тенис Европа турнирот во Париз, Франција. Турнирот е 1 категорија.

До сега постигнати резултати на македонските тенисери на овој турнир:

2 коло
Kalin IVANOVSKI  62, 2-0 Калин  поради проблем го предал натпреварот Alexander BLOCKX [4] 
Jana STOJANOVA 4-6, 3-6 Angella OKUTOYI [15] 
1 коло
Kalin IVANOVSKI  62, 60 Cosme ROLLAND DE RAVEL 
Jana STOJANOVA  63, 63 Mathilde GILLES [WC] 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup