Вести
Симева и Радоњанин се Државни прваци на Македонија до 18 години  04-06-2018
 
од лево кон десно: Христо Плашески и Ведран Радоњанин                                                           Марија Еленова и Александра Симева    

Денес на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, заврши Државното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 18 години.
Државни Прваци за 2018 година се Александра Симева и Ведран Радоњанин кои во финалните натпревари ги постигнаа следните резултати:

ФИНАЛЕ:
Александра Симева (Тенниспарк Скопје)- Марија Еленова (Тенниспарк Скопје) 6-3, 7-5
Ведран Радоњанин (Југ-Скопје)- Христо Плашески (Југ-Скопје) 6-1, 3-0 рет Плашески
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup