Вести
Источно Европски Шампионат до 14 години  06-03-2017
    од лево кон десно: Берк Бугариќ, Борис Мркев, Стефанија Кировска, Јана Стојанова

Најдобрите македонски јуниори на возраст до 14 години, од вчера се пристигнати во Анталија, Турција каде ќе одиграат два Источно Европски Шампионати за јуниори и јуниорки до 14 години.
Македонската репрезентација е во следниот состав:
1. Берк Бугариќ (Тениски клуб Југ-Скопје)
2. Борис Мркев (Тениски клуб Југ-Скопје)
3. Јана Стојанова (Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје)
4. Стефанија Кировска (Тениски клуб Југ-Скопје)

5. Дејан Маринковиќ

На Шампионатите се поканети и ќе учествуваат 17 репрезентации од следните држави: Албанија, Ерменија, Андора, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Кипар, Грузија, Косово, Исланд, Латвија, Лихтенштајн, Малта, Молдавија, Црна Гора, Турција и Македонија.

Од денес екипите ќе учествуваат на тренинг камп , а од утре 07.03.2017 започнува првата недела на шампионатот. 12.03.2017 е предвиден за ден на одмор, а од 13 до 17,03,2017 е втората недела и вториот шампионат.
Им посакуваме многу успех на македонските репрезентативци.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup