Вести
ЕПМ 12, зелен тенис, Масетрс 16 и Мастерс Ветерани  15-10-2021

На ден 15,10,2021 година, во канцеларијата на Тениска Федерација на Северна Македонија со почеток во 12 часот, ќе биде извршено извлекување за турнирот детски тенис- ЗЕЛЕН ТЕНИС, кој беше презакажан, да се одигра во периодот од 16,10-18,10,2021, на терените на Тенискиот клуб Борец-Велес.


ЗЕЛЕН ТЕНИС
листа на пријавени момчиња
девојчиња
жребки момчиња

девојчиња
распоред за играње Недела: 17.10.2021

На ден, 15.10.2021 година, во канцеларијата на Тениската Федерација на Северна Македонија, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Екипното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Тениска Академија Аеродром-Скопје, во периодот од 16,10,-18,10,2021 година.

опис

Екипното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години

 

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

1. јуниори
2. јуниорки

жребови

1.јуниори
2. јуниорки

распоред за играње

Сабота: 16,10,2021 година
Недела: 17,10,2021 годинаНа терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот од 16.10.-18,10,2021 година ќе се одржи Мастерс турнир за јуниори и јуниорки до 16 години.


Почеток на натпреварите: Мастерс турнирот за јуниори и јуниорки започнува во Сабота, 16.10.2021 година во 10:00 часот, а за јуниорки во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување.


Извлекување: Извлекувањето за јуниори ќе биде во Сабота, 16.10.2021 год. во 09:50 часот, по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за јуниорките ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

Согласно пропозициите за празните места на лице место може да се запишат и дополнителни заинтересирани кои се на Ранг листата во соодветната категорија и конкуренција.

опис

Мастерс турнир за јуниори и јуниорки до 16 години

 

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

листа на поканети и потврдени тенисери
1. Јуниори
2. јуниорки

жребови

1. јуниори - на лице место

2. јуниорки - на лице место

распоред за играње

на лице место

На терените на Тенискиот клуб Неготино-Неготино, во периодот од 16.10.-18,10,2021 година ќе се одржи Мастерс турнир за Ветерани 50- и 50+ години.


Почеток на натпреварите: Мастерс турнирот за Ветерани 50-години започнува во Сабота, 16.10.2021 година во 10:00 часот, а за Ветерани 50+ во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување.


Извлекување: Извлекувањето за Ветерани 50- ќе биде во Сабота, 16.10.2021 год. во 09:50 часот, по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за Ветераните 50+ ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

Согласно пропозициите за празните места на лице место може да се запишат и дополнителни заинтересирани кои се на Ранг листата во соодветната категорија и конкуренција.

опис

Мастерс турнир за Ветерани 50- и 50+ години

 

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

листа на поканети и потврдени тенисери
1. Ветерани 50-

2. Ветерани 50+

жребови

1. Ветерани 50- - на лице место

2. Ветерани 50+ - на лице место

распоред за играње

на лице место

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup