Вести
Skopje Open 2022  04-05-2022

На терените на ТК Југ во Скопје во периодот од 01-08.05.2022 се одржува турнирот Skopje Open 2022, четврта категорија на турнири за натпреварувачи до 18 години под покровителство на Светската тениска федерација (ITF).

На квалификацискиот дел од турнирот учествуваат 37 момчиња и 26 девојчиња, а во главниот ждреб дополнителни по 42 натпреварувачи во двете конкуренции од 26 земји во светот.

Од нашите натпреварувачи најдобар ранг имаат: Александра Симева, Ива Кузманоска и Ива Данева кај девојчињата и Амар Хусеиновиќ, Марко Стоилковски, Филип Стојановски и Дарко Колевски кај момчињата.

Сите костури и резултати можат да се следат на следниот линк:https://www.itftennis.com/en/tournament/j4-skopje/mkd/2022/j-g4-mkd-01a-2022/draws-and-results/Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup