Вести
2 ден Европско до 16 години  25-07-2017
 
          Ана Ристевска                       Елена Јанкуловска                   Ѓорѓи Јанкуловски                     Лука Љубен Андонов

Најдобрите македонски јуниори во категоријата до 16 години од денес го започнуваат настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 16 години, кој се одржува во Москва, Русија.

Резултати од Европскиот шампионат
утре, 26.07.2017- 3 коло
Ana RISTEVSKA - Helene PELLICANO [13] 


Денес 25.07.2017, 2 коло поединечно и 2 коло двојки
2 коло
Gjorgji JANKULOVSKI - Pedro VIVES MARCOS [8] 4-6, 4-6
Elena JANKULOVSKA - Elza TOMASE  1-6, 0-6

2 коло двојки
Gjorgji JANKULOVSKI / Luka Ljuben ANDONOV - Moritz HOFFMANN / Justin SCHLAGETER 3-6, 1-6
Elena JANKULOVSKA/ Ana RISTEVSKA - Rebeca C SILVA / Maria Ines FONTE 0-6, 2-6

резултати од 1 ден европско -24.07.2017
1 коло
Luka Ljuben ANDONOV- слободен
Gjorgji JANKULOVSKI - Nicolas WECKERLE 6-7(7), 7-5, 6-3
Ana RISTEVSKA - слободна
Elena JANKULOVSKA -слободна


2 коло
Luka Ljuben ANDONOV -Jean Marc MALKOWSKI 6-7, 5-7
Ana RISTEVSKA -Emilie ELDE  6-0, 6-0
Elena JANKULOVSKA - Elza TOMASE - вторник, 25.07.2017
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup