Вести
Михаил победник, а Ѓорѓи и Ана финалисти на ТЕ 16 во Тирана  15-09-2016
 
од лево кон десно: Јанкуловски, Андонов, Кусески, Кржовска, Ристевска и Радоњанин- сите финалисти од Македонија- во конкуренција на двојки и поединечна конкуренција

Македонските јуниори успешно настапуваат на Тенис Европа турнирот до 16 години National Sport Park Open U16, кој се одржува во Тирана, Албанија

Резултати на македонските тенисери постигнати на турнирот во Тирана

ФИНАЛЕ- ПОЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА
Mihail KUSESKI [1] - Gjorgji JANKULOVSKI [4]   6-4, 6-4
Ana RISTEVSKA [2] - Alina SHCHERBININA [1]   6-3, 4-6, 4-6

ФИНАЛЕ- КОНКУРЕНЦИЈА на ДВОЈКИ
Gjorgji JANKULOVSKI [2]/Vedran RADONJANIN - Luka Ljuben ANDONOV [1]/Mihail KUSESKI 6-4, 6-1 
Darija KRZOVSKA [1] и Ana RISTEVSKA   -  Luyiza DADVANI [3] и Alina SHCHERBININA 6-3, 6-1


1/2 ФИНАЛЕ
Mihail KUSESKI [1] - Mario ALEKSIC [3]   6-3, 3-0 рет
Gjorgji JANKULOVSKI [4]  - Filip ANDONOVSKI   6-0, 6-1
Darija KRZOVSKA [3, WC]  - Alina SHCHERBININA [1]   6-1, 4-6, 4-6
Ana RISTEVSKA [2] Rachele Elisa ZINGALE   6-4, 6-3


1/4 ФИНАЛЕ
Mihail KUSESKI [1] - Pietro Orlando FELLIN   6-4, 6-3
Vedran RADONJANIN [6] - Mario ALEKSIC [3]   1-6, 6-7(5)

Gjorgji JANKULOVSKI [4]  -Prohor CAMUROVSKI  6-4, 6-2
Filip ANDONOVSKI - Luka Ljuben ANDONOV [2]   6-3, 6-2

Jana TANEVSKA [8] - Alina SHCHERBININA [1]   3-6, 5-7

Darija KRZOVSKA [3, WC]  - Eleni KAMPANTAI [5, WC] 6-4, 4-6, 6-2
Elena JANKULOVSKA [4] - Rachele Elisa ZINGALE   4-6, 0-6

Ana RISTEVSKA [2] Ana VILCEK [7]  6-2, 6-3


2 коло
Mihail KUSESKI [1] - Dimitrios MELISSINOS  6-3 рет
Hristijan VELKOV   - Mario ALEKSIC [3]   1-6, 0-6
Vedran RADONJANIN [6] - Henri LLAPA  6-0, 6-1

Prohor CAMUROVSKI - Daniel TRIANTAFYLLOU [8]  6-0, 6-2
Gjorgji JANKULOVSKI [4]  - Bozo BARUN [WC]   6-2, 6-4
Filip ANDONOVSKI - Maj TOMAC [7]   6-2, 6-3
Luka Ljuben ANDONOV [2] - Leonardo CASSAGO  6-4, 6-4

Jana TANEVSKA [8] - Zeynep DEMIRBAS   6-3, 6-3
Darija KRZOVSKA [3, WC]  - Brunilda MRRUKU   6-1, 6-1
Elena JANKULOVSKA [4] - Tijana POPOVIC   6-4, 6-1
Ana RISTEVSKA [2] -Zoi SPYROU [A]   6-3, 6-1


1 коло
Mihail KUSESKI [1] - слободен
Hristijan VELKOV - Martin MUEDINI  7-5, 6-0
Vedran RADONJANIN [6] - слободен
Prohor CAMUROVSKI - Rajan DUSHI   6-2, 6-1
Gjorgji JANKULOVSKI [4]  - слободен
Filip ANDONOVSKI - Nermin HOXHIQ 1-6, 6-4, 6-4
Luka Ljuben ANDONOV [2] - слободен

Daniela KOLEVA - Edisa HOT   4-6, 2-6
Jana TANEVSKA [8] Ralitsa ALEXANDROVA   6-2, 6-1
Darija KRZOVSKA [3, WC]  - слободна
Mina DASKALOVIC - Rachele Elisa ZINGALE   1-6, 0-6
Elena JANKULOVSKA [4] - слободна

Ana RISTEVSKA [2] - слободна
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup