Вести
Зелен Тенис, ОПМ 12 и Мастерс до 14, Мажи и Ветерани 50- и 50+  26-10-2018
На ден 26.10.2018 година, со почеток во 11 часот, во канцеларијата на МТФ ќе биде извршено извлекување за Зелениот турнир за момчиња и девојчиња до 11 години,  кој  ќе се одржи во периодот од 27.10.-29.10.2018 година, на терените на Тенискиот клуб Љуботен-Тетово.

Истиот ден со почеток во 12 часот, ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кое ќе се одржи во периодот од 27.10.-29.10.2018 година, на терените на тенискиот клуб ИТЦМ-Скопје.

На терените на Тенискиот клуб Југ- Скопје, во периодот од 27.10.-29.10.2018 година, ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години . Во истиот период беше предвиден и Мастерс ТУРНИРОТ за Мажи, но поради недоволен број (минимален број) на учесници истиот е откажан.

Додека пак на Терените на Тенискиот клуб Црна Река-Кавадарци во периодот од 27.10.-29.10.2018 година, ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за Ветерани 50- и 50+ години.

ЗА СИТЕ ТРИ МАСТЕРС  ТУРНИРИ:  
1. Мастерс турнирот за јуниори до 14 години, Мажи и Ветерани  започнуваат во Сабота 27.10.2018 година во 10:00 часот, а за јуниорките до 14 години и Ветераните 50+ години во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување.
2. Извлекување:  Извлекувањето  за јуниори до 14 години, Мажи и Ветерани  ќе биде во 27.10.2018 година во 09:50часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за  јуниорките до 14 години и Ветераните 50+ години  ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот

 
 

опис

ЗЕЛЕН ТЕНИС

Отворено Првенство на Македонија за
јуниори и јуниорки до 12 години

 

 

листа на пријавени

1. момчиња
2. девојчиња

1. јуниори
2. јуниорки

жребови

1. момчиња
2. девојчиња

1. јуниори
2. јуниорки

Распоред за играње Сабота, 27.10.2018 Сабота, 27.10.2018
Недела: 28.10.2018

опис

 

МАСТЕРС ТУРНИР НА МАКЕДОНИЈА

за јуниори и јуниорки до 14 години

 

МАСТЕРС ТУРНИР НА МАКЕДОНИЈА

За Ветерани 50- и 50+ години

листа на пријавени
листа на поканети тенисери

листа на поканети и потврдени тенисери
Јуниори
Јуниорки
Не го потврдија учеството:
Јуниори:Калин Ивановски, Илин Станковски
Јуниорки: Александра Симева, Јана Стојанова, Стефанија Кировска, Александра Василевска и Нина Маринковиќ


Слободните места ќе бидат пополнети на лице место со најдобро рангираните кои ќе се запишат на лице место

листа на поканети и потврдени тенисери

-  Ветерани 50-
-   Ветерани 50+
Не го потврдија учеството:
- Ветерани 50-: Петар Димов

-   Ветерани 50+: Љупчо Митревски, Љубчо Бебиќ, Есад Дациќ, Горан Караташев, Ацо Латиновски, Властимир Гламочанин и  Љупчо Милановски

Жребови

запишување и жреб на лице место

на лице место после запишувањето
1.
  Јуниори:
2. Јуниорки:

на лице место после запишувањето
1.
 Ветерани 50- 
2. Ветерани 50+
 

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup