Вести
Протоколи за организација на тренажен процес и систем на натпревари сезона 2021 (зима-лето)  31-01-2021

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Владата на Република Северна Македонија, донесе нови протоколи за одржување на спортски активности во услови на КОВИД 19, а кои се објавени на ден 04.11.2020 година во Службен весник на РСМ број 263/2020.
 

Сите организатори и учесници во спортските активности се должни да ги применуваат сите мерки, кои се прецизно дефинирани во протоколите.

-спортски натпревари

-базени активности- пливачки клубови

-базени отварање

-вежбални, теретани и фитнес сали

-индивидуални спортови

-танцови активностиСледејки ги препораките на Владата на Република Северна Македонија и нејзините институции, Тениската Федерација  подгови предлог мерки за начин на реализација на тренажен процес и системот на натпревари во услови на отворен и затворен простор (балони, хали, сали, терени покриени со конструксција).

Тениската Федерација на Северна Македонија (ТФСМ) до клубовите членки  ги дистрибуира предлог мерките за реализација на тренажен процес и системот на натпревари.
1.                     Предлог мерки за клубовите членки на ТФСМ за начин на одвивање на тренажен процес
2.                    Визуелно објаснување како треба да изгледа организацијата на тренинзите
3.                    Препораки за превенција од КОВИД 19 за тенисерите

4.                    Препораки за превенција од КОВИД 19 за клубовите и тренерите
5.                    Протокол за организација на систем на натпревари за сезона зима-лето 2021

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup