Вести
Националниот тим до 14 на турнир во Шпанија  06-11-2018
Националниот тим до 14 години, оваа недела ќе настапува на Тенис Европа Јуниорскиот турнир до 16 години, GUILLERMO VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY, кој е турнир 2 категорија и се одржува во  Шпанија.

Националниот тим од Македонија е во состав: Калин Ивановски, Борис Мркев и Јана Стојанова, а официјален тренер е Слободан Бачварски.

Јана и Калин се поставени за втори носители на турнирот, а од денес започнуваат натпреварите од главниот турнир:


1 коло
Kalin IVANOVSKI [2] - Lluc MIR ANGLADA [LL] 6-2, 6-1
Boris MRKEV - Lorenzo FERRI 0-6, 0-6
Jana STOJANOVA [2] - Anna KANTOR   6-4, 6-2

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup