Вести
Калин и Александра со дула круна, а Јана 2 место  11-03-2018
        
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, денес го заврши настапот на првата недела од ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција.
Калин денес во финале го победи  вториот носител Maxim CAZAC [2]  со резултат 60, 61.
Во македонското финале Александра ја победи Јана со резултат 61, 64.
Борис Мркев на утешниот турнир го предаде натпреварот заради повреда и се пласира на 12 место.


Резултати кои денес ги постигнаа македонските репрезентативци.
финале 11.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Maxim CAZAC [2]  60, 61
Aleksandra SIMEVA [1] - Jana STOJANOVA [2] 61, 64

за пласман од 11 до 12 место 11.03.2018
Boris MRKEV [4] - Kanan GASIMOV Мркев предаде заради повреда
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup