Вести
1 недела Источно Европски Шампионат до 14 години  05-03-2018
   
Александра Симева                            Јана Стојанова                            Борис Мркев                        Калин Ивановски


Македонската јуниорска репрезентација на Македонија до 14 години, денес отпатува на Источно Европскиот Шампионат до 14 години кој се одржува во Анталија, Турција, во периодот од 07.03. до 17.03,2018 година.

На овој шампионат Македонија ќе ја претставуваат:
1. Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје)-(46 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
2. Јана Стојанова (Тенниспарк Скопје-Скопје) (74 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
3. Калин Ивановски- (Тениски клуб Југ-Скопје) (44 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)
4. Борис Мркев- (Тениски клуб Југ-Скопје)(137 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)

Капитен: Димитар Лабудовиќ- (Тенниспарк Скопје-Скопје)

Македонската репрезентација со настап на првата недела на шампионатот ќе започне во Среда на 07.03.2018 година. Предвидено е да се одиграат 2 турнири-Шампионати и ќе се разигрува за секое место.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup