Вести
Александра денес игра 2 коло на ИТФ Божиќен турнир  09-01-2019
Александра Симева денес игра 2 коло на главниот турнир на  ИТФ јуниорскиот турнир Божиќен турнир 2019, кој се одржува во Белград, Србија.

Денес таа ја победи Eleni FASOULA (GRE) со резултат 63,64. 

Комплетни резултати кои ги постигнаа македонските тенисери на овој турнир:

2 КОЛО ГЛАВЕН ТУРНИР
Aleksandra SIMEVA (MKD)     6-3 6-4     Eleni FASOULA (GRE)

1 КОЛО ГЛАВЕН ТУРНИР
Aleksandra SIMEVA (MKD)     6-4 6-1     Iulia Bianca ILINCA (ROU) [7]
Dian NEDEV (BUL) [5]     6-4 6-1     Luka Ljuben ANDONOV (MKD)

1 КОЛО ДВОЈКИ - ГЛАВЕН ТУРНИР
Vanja DOBRNJAC (SRB) / Nemanja SUBANOVIC (SRB)  7-6(6) 3-6 [10-6] Luka Ljuben ANDONOV (MKD) / Gjorgji JANKULOVSKI (MKD)
Iulia Bianca ILINCA (ROU) / Andjela JOCOVIC (SRB) [3]     6-2 6-3     Ana RISTEVSKA (MKD) / Aleksandra SIMEVA (MKD)
3 коло квалификации (06,01,2019)
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     6-4 6-3     Lara NEDELJKOVIC (AUT) -
Sofia Maria NICOLAE (ROU)     6-2 6-2     Ana RISTEVSKA (MKD)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7] 36, 46  Vanja DOBRNJAC (SRB) [3]

2 коло квалификации (06,01,2019)
Luka MARKOVIC (SRB)     2-6 6-1 6-3     Vedran RADONJANIN (MKD) 
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]   7-6(5) 4-6 7-5  Mario RADEV (BUL)  
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]   62, 60  Doroteja PETROVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)   75, 63  Tara DAKIC (SRB) [8] 

1 коло квалификации
Vedran RADONJANIN (MKD)     6-0 6-4     Sava RADOVIC (SRB)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]     6-3 6-2     Petar BELOSEVIC (SRB)
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     6-1 6-2     Mirjana JOVANOVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)     6-1 6-1     Roxana REPASI (AUT)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup