Вести
3 ден Источно Европски Шампионат до 14 години  09-03-2017
       
Берк Бугариќ,                Борис Мркев,   Стефанија Кировска,   Јана Стојанова


Македонските јуниори на возраст до 14 години, денес го продолжуваат настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот шампионат- 1 недела, во Анталија, Турција.

1/4 финале главен турнир
Jana STOJANOVA - Divna RATKOVIC 6-4, 6-4, 3-6

разигрување 09 до 16 место
Boris MRKEV - Erden ER 4-6, 1-6
Berk BUGARIKJ  - Vilius GAUBAS 6-2, 2-6,4-6

разигрување 17 до 32 место
Stefanija KIROVSKA - Aja BROQI 6-1, 6-0

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup