Вести
македонските јуниори до 12 во Сливен  12-07-2017
Оваа недела македонските јуниори настапуваа на Тенис Европа турнирот Sport Palace Cup до 12 години, во Сливен Бугарија.

Тие ги постигнаа следните резултати:

1/4 финале
Marko STOILKOVSKI -David SIMEONOV  4-6, 4-6

2 коло главен турнир
Marko STOILKOVSKI - Angel VLADOV [WC]  7-6(5), 6-0

1 коло главен турнир
Borjan NIKOLOVSKI -Borislav ZLATANOV  7-5, 2-6, 5-7
Marko STOILKOVSKI -Ivaylo SIMEONOV  6-4, 6-3
Nina MARINKOVIKJ - Emma FANTUSIS [WC]  2-6, 6-1, 0-6
Klara KOKEV -Katalina PETROVA  0-6, 4-6
Iva DANEVA - Rositsa DENCHEVA  0-6, 1-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup