Вести
Симева и Андонов Државни прваци до 18 години  05-06-2019
 
од лево кон десно: Елена Јанкуловска, Александра Симева,         од лево кон десно:Ведран Радоњанин, Лука Љубен Андонов

На терените на тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 01.06.-04.06.2019 година се одигра Државното Првенство на Македонија, за јуниори и јуниорки до 18 години.
Александра Симева и Лука Љубен Андонов се Државни прваци до 18 години.

Тие во финалните натпревари ги совладаа:
Александра Симева (Тенниспарк Скопје)- Елена Јанкуловска(југ-Скопје)  6-4, 6-4
Лука Љубен Андонов (Југ-Скопје)- Ведран Радоњанин (Југ-Скопје-  6-0, 6-4

1/2 финале
Александра Симева (Тенниспарк Скопје)- Ива Кузмановска (Југ-Скопје) 6-2, 6-0
Елена Јанкуловска(југ-Скопје)  Ива Данева (Југ-Скопје) 6-3, 6-1
Лука Љубен Андонов (Југ-Скопје)- Ѓорѓи Јанкуловски (Југ- Скопје) 6-2, 7-5
Ведран Радоњанин (Југ-Скопје- Фидан Агуши (Југ-Скопје)  6-2, 6-3
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup