Вести
Ана Ристевска победник на турнир Малта  12-12-2016
 Најдобро рангираната македонска тенисерка до 14 години Ана Ристевска во периодот од 03 до 10,12,2016 година настапуваше на Тенис Европа турнир до 16 години, Паола, Малта.

Таа во поединечна конкуренција беше поставена за 2 носителка на турнирот ги постигна следните резултати:
1 коло
Ana RISTEVSKA [2] - слободна
2 коло
Ana RISTEVSKA [2]-Ksenia PETROVA [WC] 6-0, 6-1
3 коло
Ana RISTEVSKA [2]-Sofia ROCCHETTI 5-7, 3-2 рет

1/4 финале
Ana RISTEVSKA [2]-Flavie BRUGNONE [6] 6-4, 7-5

1/2 финале
Ana RISTEVSKA [2] Aleksandra WIERZBOWSKA [7] 6-3, 6-7, 6-1

финале
Ana RISTEVSKA [2] - Maria KALLISTROU [4]  2-6, 6-1, 6-0
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup