Вести
известување за поднесување на документи во ТФСМ поврзани со уредбата за финансиска поддршка  07-04-2020
 

ПОЧИТУВАНИ,

 

Ве известуваме во врска со донесената УРЕДБА за ​финансиска поддршка за спортисти, стручни лица и спортска администрација за време на траењето на вонредна состојба.
Ве молиме истите да ги преземете од официјалната веб страна на Агенцијата за млади и спорт на следниот линк:
1. УРЕДБА за ​финансиска поддршка за спортисти, стручни лица и спортска администрација за време на траењето на вонредна состојба
2. упатство за користење на финаиската поддршка
3. барање
4. изјава
 

Ве молиме, ЗАДОЛЖИТЕЛНО да се  најавите за времето во кое ќе ги поднесувате документите од Вашиот клуб во канцеларијата на Тениската Федерација на Северна Македонија ,а истата да ја поднесете заедно со пропратно писмо во кој ќе ги наведете документите кои ги приложувате.

 

 

Со почит

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup