Вести
ОПМ 12 и Мастерс 18  03-10-2019
На ден, 04.10.2019 година, во канцеларијата на Тениската Федерација на Северна Македонија, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб ИТЦМ-Скопје, во периодот од 05,10,-07,10,2019 година.

На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 05,10,-07,10,2019 година ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за јуниори и јуниорки до 18 години.
Почеток на натпреварите:  Мастерс турнирот за јуниори  започнува во Сабота 05.10.2019 година во 10:00 часот, а за јуниорки во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување.
Извлекување:  Извлекувањето  за Јуниори ќе биде во Сабота 04.10.2019 год.  во 09:50 часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за јуниорките ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

Согласно пропозициите за празните места на лице место може да се запишат и дополнителни заинтересирани кои се на Ранг листата во соодветната категорија и конкуренција.опис Отвореното Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 12 години
МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за
јуниори и јуниорки до 18 години
 
листа на пријавени
листа на поканети тенисери
листа на пријавени
1. јуниори
2.јуниорки
листа на поканети и потврдени тенисери
1. јуниори
2.јуниорки
жребови 1.јуниори
2.јуниорки
1.јуниори запишување и жреб на лице место
2.јуниорки запишување и жреб на лице место
распоред за играње Сабота: 05.10.2019 година
Недела: 06.10.2019 година

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup