Вести
Александра запрена во 1/2 финале на Божиќниот турнир 2019  10-01-2019
Александра Симева  (1572 на ИТФ) денес загуби во 1/2 финалето игра од петата носителка на турнирот Dariya RADULOVA (BUL) [5] (343 на ИТФ) со резултат 64, 2-6, 0-6  на  ИТФ јуниорскиот турнир Божиќен турнир 2019, кој се одржува во Белград, Србија
1/2 финале
Aleksandra SIMEVA (MKD) 64, 26, 06  Dariya RADULOVA (BUL) [5]


1/4 финале
Aleksandra SIMEVA (MKD) 64, 64  Luca JANOSI (HUN) [3]

Комплетни резултати кои ги постигнаа македонските тенисери на овој турнир:

2 КОЛО ГЛАВЕН ТУРНИР
Aleksandra SIMEVA (MKD)     6-4 6-4     Eleni FASOULA (GRE)

1 КОЛО ГЛАВЕН ТУРНИР
Aleksandra SIMEVA (MKD)     6-4 6-1     Iulia Bianca ILINCA (ROU) [7]
Dian NEDEV (BUL) [5]     6-4 6-1     Luka Ljuben ANDONOV (MKD)

1 КОЛО ДВОЈКИ - ГЛАВЕН ТУРНИР
Vanja DOBRNJAC (SRB) / Nemanja SUBANOVIC (SRB)  7-6(6) 3-6 [10-6] Luka Ljuben ANDONOV (MKD) / Gjorgji JANKULOVSKI (MKD)
Iulia Bianca ILINCA (ROU) / Andjela JOCOVIC (SRB) [3]     6-2 6-3     Ana RISTEVSKA (MKD) / Aleksandra SIMEVA (MKD)
3 коло квалификации (06,01,2019)
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     6-4 6-3     Lara NEDELJKOVIC (AUT) -
Sofia Maria NICOLAE (ROU)     6-2 6-2     Ana RISTEVSKA (MKD)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7] 36, 46  Vanja DOBRNJAC (SRB) [3]

2 коло квалификации (06,01,2019)
Luka MARKOVIC (SRB)     2-6 6-1 6-3     Vedran RADONJANIN (MKD) 
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]   7-6(5) 4-6 7-5  Mario RADEV (BUL)  
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]   62, 60  Doroteja PETROVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)   75, 63  Tara DAKIC (SRB) [8] 

1 коло квалификации
Vedran RADONJANIN (MKD)     6-0 6-4     Sava RADOVIC (SRB)
Gjorgji JANKULOVSKI (MKD) [7]     6-3 6-2     Petar BELOSEVIC (SRB)
Aleksandra SIMEVA (MKD) [6]     6-1 6-2     Mirjana JOVANOVIC (SRB)
Ana RISTEVSKA (MKD)     6-1 6-1     Roxana REPASI (AUT)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup