Вести
Лина запрена во 2 коло во Баштад  28-06-2018
 


Лина Ѓорческа денес загуби во 2 коло на главниот турнир на ИТФ турнирот вреден 25.000 УСД во Баштад, Шведска.

Лина загуби од 2 носителка на турнирот Американката, Allie KIICK (USA) [2]   (која најдобар ранг во 2014и бил 136 место на ВТА, а моментален ранг 260 на ВТА) со резултат 4-6, 4-6.

2 коло 
Lina GJORCHESKA (MKD) 46, 46 Allie KIICK (USA) [2]
1 коло 
Lina GJORCHESKA (MKD)     6-1 7-6(5)     Caijsa Wilda HENNEMANN (SWE)
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup