Вести
Посета на ИТФ офицерот за развој на Македонската Тениска Федерација  26-01-2018
 Македонската Тениска Федерација беше почестена со посета од ИТФ Офицерот за развој Витор Кабрал. Првата посета на Г-динот Кабрал на Македонија, претставуваше кратко запознавање на Г-динот Кабрал со состојбата во Македонскиот тенис и со македонската Тениска Федерација.
Посетата траеше од 25 до 26,01,2018 година,  за време на краткиот престој на Г-динот Кабрал на Македонија, беа посетени неколку тениски клубови во Скопје, Тениски клуб Југ-Скопје, Тениски клуб Тенниспарк Скопје, Скопје, Тениска Академија, Скопје и Тениски клуб АТК-Скопје и беше организирана кратка средба и со Генералниот секретар на Македонскиот Олимписки Комитет, Г-динот Сашо Поповски
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup