Вести
Европски шампионати  23-07-2017
Најдобрите македонски јуниори денес заминуваат на Европските шампионати во следните категории:
1. Европски шампионат до 14 години, Мост, Чешка
2.  Европски шампионат до 16 години, Москва Русија
3. Европски шампионат до 18 години, Клостерс, Швајцарија

Македонија на Европските шампионати ќе ја претставуваат:
1. Европски шампионат до 14 години, Мост, Чешка
- Александра Симева
- Стефанија Кировска
- Калин Ивановски
- Берк Бугариќ
- Владимира Андонов-капитен


2.  Европски шампионат до 16 години, Москва Русија
- Ана Ристевска
- Елена Јанкуловска
- Лука Љубен Андонов
- Ѓорѓи Јанкуловски
- Слободан Бачварски-капитен


3. Европски шампионат до 18 години, Клостерс, Швајцарија
- Марија Еленова
- Јана Таневска
- Прохор Чамуровски
- Андреј Андреевски
-Томе Гигов- капитен
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup