Вести
Јана Стојанова утре игра финале на Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-2 недела  14-03-2019
           
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација продолжува со настап на 2 недела на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.

Денес се на распоред 1/2 финалните натпревари на 2 недела од Шампионатот.

ЈАНА СТОЈАНОВА СЕ ПЛАСИРА ВО ФИНАЛЕ И НА 2 НЕДЕЛА ОД ИСТОЧНО ЕВРОПСКИОТ ШАМПИНАТ ВО АНТАЛИЈА ТУРЦИЈА. ТАА УТРЕ ГО ИГРА ФИНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПРОТИВ Aleksandra GABROVSKA [5] 
финале 15.03.2019
Jana STOJANOVA [1]Aleksandra GABROVSKA [5] 

1/2 финале 14.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] - Pavel MARINOV [1] 6-4, 3-6, 1-6
Jana STOJANOVA [1]Lika BOLKVADZE [4] 6-4, 6-1
разигрување за пласман за 5-8 место
Iva JOVANOVA [2]-  Anja JOVOVIC   6-1, 6-0

1/2 финале двојки 14,03,2019
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  -Gresi BAJRI [4] / Juna DANI 46, 63, 4-10

разигрување 17-18 место 13,03,2019
Borjan NIKOLOVSKISamvel AGHAYAN   6-0, 6-0

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup