Вести
Мастерс 16, зелен тенис и детски тенис  19-10-2017
На ден, 20.10.2017 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Зелениот турнир за момчиња и девојчиња до 11 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Евросет-Скопје, во периодот од 21.10.-22.10.2017 година.

На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 21.10.-23.10.2017 година ќе се одржи МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години. Почеток на натпреварите:  Мастерс турнирот за јуниори  започнува во Сабота 21.10.2017 година во 10:00 часот, а за јуниорки во 12:00 часот. Секое задоцнување повеќе од 15 минути повлекува дисквалификација од понатамошното натпреварување. Извлекување:  Извлекувањето  за Јуниори ќе биде во Сабота 21.10.2017 год.  во 09:50 часот,   по претходно запишување кое започнува во 09:30, а за јуниорките ќе биде во 11:50 часот по претходно запишување кое започнува во 11:30 часот.

На терените на Тенискиот клуб ИТЦ Македонија-Скопје, во периодот од 21.10.до 22.10.2017 година ќе се одржи турнир од проектот Детски тенис, црвен и портокалов турнир.
До сега на адреса на Македонската тениска федерација пристигнати се следните пријави:
1.црвен тенис
2. портокалов тенис-момчиња
3. портокалов тенис- девојчиња

Постигнати резултати на детски турнир:
1. црвен турнир
2. портокалов турнир момчиња
3. портокалов турнир- девојчиња

опис Зелениот турнир за
момчиња и девојчиња до 11 години
 МАСТЕРС ТУРНИР на Македонија
за јуниори и јуниорки до 16 години
 
листа на пријавени
листа на поканети тенисери
листа на пријавени
1. момчиња
2.девојчиња
листа на поканети и потврдени тенисери
1. јуниори
2.јуниорки

УЧЕСТВОТО НА МАСТЕРС ТУРНИРОТ ДО 16 ГОДИНИ ГО ОДЈАВИЈА:
ЃОРЃИ ЈАНКУЛОСКИ, ЛУКА ЉУБЕН АНДОНОВ, ФИДАН АГУШИ И ДАМЈАН ПОПОВСКИ КАЈ ЈУНИОРИТЕ И
АНА РИСТЕВСКА И ДАРИЈА КРЖОВСКА КАЈ ЈУНИОРКИТЕ

жребови 1. момчиња
2. девојчиња
1.јуниори запишување и жреб на лице место
2.јуниори запишување и жреб на лице место
распоред за играње Сабота: 21.10.2017

 
 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup