Вести
Источно Европски Шампионат до 14 години  04-03-2020
 
Македонската јуниорска репрезентација до 14 години од 02.03.2020 година престојува во Анталија, Турција, каде треба да го одигра Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години.
Македонската репрезентација е во следен состав:
1. Амар Хусеиновиќ (МТП- Скопје)
2. Филип Стојабовски (Југ Скопје)
3. Нина Маринковиќ (Југ Скопје)
4. Ана Стојановска (Охрид-Охрид)
5 Предраг Русевски -јуниорски селетор

Натпреварите започнуваат од денес 04.03.2020 година и до сега се постигнати следните резултати:
1 коло 04.03.2020
Amar HUSEINOVIKJ [6] - слободен
Filip STOJANOVSKI - Dachi KANCHELASHVILI  6-1, 6-1
Nina MARINKOVIKJ [8] - слободна
Ana STOJANOVSKA - слободна

2 коло 04.03.2020
Nina MARINKOVIKJ [8] -Meldina MELDINA MISLIMI 6-0, 6-1
Ana STOJANOVSKA - Asja SALKANOVIC [6] 1-6, 4-6
1 коло двојки
Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ [8] - слободни
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- слободни
1/4 финале двојки 04.03.2020
Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ / Nia GELASHVILI [4]/ Mariam SHEVARDENIDZE  6-3, 4-6, 11-13
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- Avetik GHAZARYAN/ Erik TIRATSVYAN 6-4, 6-4

2 коло 05.03.2020

Amar HUSEINOVIKJ [6] - Alexandr MARINOV 
Filip STOJANOVSKI - Marko MAKSIMOVIC [7] 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup