Вести
Јана утре игра 1/2 финале во Шпанија  07-11-2018
Јана Стојанова која е дел од националниот тим до 14 години, го продолжуваа настапот на Тенис Европа Јуниорскиот турнир до 16 години, GUILLERMO VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY, кој е турнир 2 категорија и се одржува во  Шпанија.

Јана денес победи во 1/4 финалниот натпрев против Divna RATKOVIC [6], со резултат 6-4, 2-6, 6-2. Утре  Јана во 1/2 финале игра против победничката од натпреварот Sara PANTELIC [Q] или Athina PITTA [4] .

комплетни резултати на националниот тим во Шпанија:
1/2 финале 09.11.2018
Jana STOJANOVA [2] - Sara PANTELIC [Q] или Athina PITTA [4]1/4 финале
Jana STOJANOVA [2] 6-4, 2-6, 6-2   Divna RATKOVIC [6]   


2 коло
Kalin IVANOVSKI [2] 5-7, 2-6 Yu ZHANG [WC] 
Jana STOJANOVA [2] 4-6, 6-4, 6-0 Giulia PISANO [WC] 

1 коло
Kalin IVANOVSKI [2] - Lluc MIR ANGLADA [LL] 6-2, 6-1
Boris MRKEV - Lorenzo FERRI 0-6, 0-6
Jana STOJANOVA [2] - Anna KANTOR   6-4, 6-2

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup