Вести
1 ден 1 недела на Источно Европско  07-03-2018
    
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, од денес го започнува настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција.

На овој шампионат Македонија ќе ја претставуваат:
1. Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје)-(46 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
2. Јана Стојанова (Тенниспарк Скопје-Скопје) (74 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
3. Калин Ивановски- (Тениски клуб Југ-Скопје) (44 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)
4. Борис Мркев- (Тениски клуб Југ-Скопје)(137 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)

Капитен: Димитар Лабудовиќ- (Тенниспарк Скопје-Скопје)

Од денес започнуваат натпреварите од 1 коло но поради високиот ранг на македонските репрезентативци, тие се сите поставени за носители и се слободни во 1 коло и со настап ќе започнат во 2 коло. Нивните противници ќе се дознаат по завршување на натпреварите од 1 коло кои се играат денес.
2 коло
Kalin IVANOVSKI [1] - Kanan GASIMOV или Davit CHOBANYAN                                 
Boris MRKEV [4] - Viktor MARKOV или Mihailo PAPOVIC 
Aleksandra SIMEVA [1] - Izem Elif OLCER  или Alla ANTONYAN 
Jana STOJANOVA [2] - Emilia LUBENOVA или Juna DANI 
2 коло двојки
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -Melos NALLBANI/Drinor SHAMOLLI  или
Noel CAPRAZI /Skerdi HASA 

Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]- Emilia LUBENOVA/Yoana RADULOVA  или Vesa GJINAJ/ Forta MORINA 
1 коло
Kalin IVANOVSKI [1] - слободен
Boris MRKEV [4] - слободен
Aleksandra SIMEVA [1] - слободна
Jana STOJANOVA [2] - слободна
1 коло
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -слободни
Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]-слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup