Вести
Амар Хусеиновиќ предизвик за најмладите.  29-04-2020


Амар Хусеиновиќ своите први тениски чекори ги направи 2012 год на своја 5-годишна возраст во тенискиот клуб МТП Скопје.

Од првиот тренинг го засака тенисот и со нетрпение го чекаше секој следен тренинг.

Секојдневно вредно тренираше слушајќи ги советите на неговиот тренер.

Како резултат на вредните тренинзи стигна и првиот голем резултат.

На свои 11 години ја освои титулата Државен шампион на Македонија во категорија до 12 години.

Истата,титула ја одбрани и следната 2019 година.

Во истата година после 4 едноподруго освоени турнири во категоријата до 14 год изби на првото место на ранг листата до 14 год во Македонија.

И после овие успеси Амар продолжи вредно да тренира па стигнаа и успеси на интернационално ниво.

Го освои својот прв Tennis Europe U12 сингл турнир во Тирана како и 3 титули во дубл U12 Tennis Europe.

Амар Хусеиновиќ предизвик за најмладите.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup