Вести
1 ден Македонија 2-1 Исланд  04-04-2018
      
      Горазд Србљак        Димитар Грабул             Стефан Мицов        Ѓорѓи Јанкуловски       Чедомир Јовановски           Владимир Томиќ


Денес  со почеток во 10 часот ќе започнат Дејвис Куп натпреварите од Третата Европска Зона, кои се одржуваат во Пловдив Бугарија.


Македонија првиот натпревар го игра со Исланд

МАКЕДОНИЈА - ИСЛАНД
1 натпревар
Gorazd Srbljak 6-0, 6-2- Egill Sigurdsson
2 натпревар Dimitar Grabul 6-2, 6-3- Birkir Gunnarsson
3 натпревар двојки Gjorgji Јankulovski Micov, Stefan 6-7(2), 4-6 Magnusson, Anton/ Egill Sigurdsson

Група А резултати после 1 ден

Група А

1

2

3

4

Бугарија

///////

3-0

Македонија

///////

2-1

Исланд

1-2

///////

Албанија

0-3

///////Група Б резултати после 1 ден

Група Б

1

2

3

4

Монако

///////

3-0

Кипар

///////

3-0

Андора

0-3

///////

Сан Марино

0-3

///////

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup