Вести
Бојан во 1/4 финале, a Ѓорѓи запрен во 2 коло во Пловдив  13-04-2016

 
                   Ѓорѓи Поповски                                    Бојан Јанкуловски

После успешиот старт двајцата македонски тенисери Бојан Јанкуловски и Ѓорѓи Поповски денес продолжуваат со настап во 2 коло на главниот турнир, на ИТФ Јуниорскиот турнир кој е 2 категорила Пловдив Куп, кој се одржува во Пловдив Бугарија.

Денес Бојан кој е поставен за 4 носител на турнирот  игра против Шпанецот Carlos LOPEZ MONTAGUD (ESP), а Ѓорѓи кој на главниот турнир се пласира проеку квалификациите игра против 2 носител на турнирот, Полјакот  Piotr MATUSZEWSKI

2 коло главен турнир
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]  -  Carlos LOPEZ MONTAGUD (ESP) 7-6, 6-4
Gjorgji POPOVSKI (MKD)         Piotr MATUSZEWSKI (POL) [2]   5-7, 7-5, 2-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup