Вести
Горазд Србљак и Катарина Маринковиќ се Државни прваци во 2017  30-09-2017
 На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 27 до 30 Септември се одржа Државното првенство на Македонија за Мажи(поединечно и двојки) и Жени (поединечно).


Денес на распоред беа само финалните натпреави

ФИНАЛЕ ЖЕНИ Катарина Маринковиќ (ЈУГ) - Ана Ристевска (ЈУГ) 64, 61
ФИНАЛЕ МАЖИ Димитар Грабул (ЈУГ)- Горазд Србљак (ТЕННИСПАРК СКОПЈЕ) 46, 64, 46
ФИНАЛЕ Двојки: Димитар Грабул/Лука Љубен Андонов -  Стојан Стојановски / Ѓорѓи Јанкуловски 6-1,  2-6, 4-10

  
 

Државни прваци на Македонијa во периодот 2010-2016

2010- Димитар Ристовски го победил Деари со резултат 64 75 63

2011-  Мицов го победил Деари со резултат  36 63 76/1/ 60

2012   Јотовски го победил Дургути со резултат 46 63 61 20 Пов. Дургути

2013- Мицов го победил Деари со резултат 64 61 64

2014- Грабул го победил Мицов во финале со резултат 62, 61

2015- Грабул го победи Јотовски во финале со резултат 36, 62, 76(5)

2016 - Грабул го победил Мицов во финале со резултат 61, 61

2010- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 63, 62

2011- Лина Ѓорческа ја победила Ива Најденова со резултат 61, 62

2012  Магдалена Стоилковска ја победила Дорис Алексовска со резултат  62, 61

2013 –Магдалена Стоилковска ја победила Тања Стојановска со резултат 64, 63

2014 Катарина Маринковиќ ја победи Бистра Петреска со резултат 61, 75

2015 Катарина Маринковиќ ја победи Марија Еленова со резултат 64, 64

2016 Катарина Маринковиќ ја победи Ана Ристевска со резултат 64, 62

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup