Вести
Ѓорѓи утре игра финале на Источно Европско 14 2 недела  17-03-2016
     
од лево кон десно: Ѓорѓи Јанкуловски, Ведран Радоњанин, Слободан Бачварски-тренер/капите, Јана Огњановска и Ана Ристевска

Македонската репрезентација до 14 години ги продолжува натпреварите на вториот турнир во Анталија, Турција на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години. 

1/2 финале главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - Mikhail KNIAZEU [3]    6-1, 6-1
Ana RISTEVSKA [4] -     Francesca CURMI [8] 2-6, 1-6

за пласман од 5-6 место
Vedran RADONJANIN -  Аrtur SOGHOYAN [5] 2-6, 5-7

за пласман од 17-18 место
Jana OGNJANOVSKA [6] - Iya SALUKVADZE  6-3, 6-2

ДВОЈКИ
финале двојки
Gjorgji JANKULOVSKI  - Vedran RADONJANIN  - Roberts JARICEVSKIS [1] / Karlis OZOLINS 4-6, 4-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup