Вести
ИЗМЕНА ПРАВИЛА ЈУНИОРСКИ ТЕНИС  31-12-2017
 

Согласно препораките на ТЕ и ИФТ за 2018 година, на сите Јуниорски Турнири до 12, 14, 16, и 18 години од Календарот на МТФ, правилото "НЕЦ", нема да важи. Тоа значи дека , "СЕРВИСОТ (Прв или Втор) КОЈ ЌЕ ПАДНЕ ВО ПРАВИЛНОТО ПРОТИВНИЧКО ПОЛЕ, ПО КОНТАКТ СО МРЕЖАТА, ПОЕНОТ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ИГРА ПОНАТАМУ".

Ова правило ќе започне да се применува од 11.12.2017 година.

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup