Вести
Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-2 недела  11-03-2019
        
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација од денес го започнува настапот на 2 недела на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.
1 коло 11.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] -слободен
Borjan NIKOLOVSKI - Elvin HASHIMOV 3-6, 2-6
Jana STOJANOVA [1] - слободна
Iva JOVANOVA [2] - слободна

1 коло двојки
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI -  Luka JANUASHVILI / Аleksandre SHVANGIRADZE 4-6, 5-7
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  -слободни
2 коло 12.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] - Amar KOLIC 
Jana STOJANOVA [1]- Duru SOKE 
Iva JOVANOVA [2]Anastasija IGNJATIC 
разигрување 17-20 место 12,03,2019
Borjan NIKOLOVSKIMikayel AVANESYAN
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup