Вести
Спортист Спортска надеж за период 2018 / 2019 година  18-06-2018
Ве известуваме дека денес се поднесени документи со номинација (ранг) на тенисерите за стекнување на статус Спортист Спортска надеж за период 2018 / 2019 година. (страна 1 и страна 2)

Македонската Тениска Федерација ја подготви номинацијата согласно одлуката za opredeluvawe na kriteriumi za nоминација на тенисери до 20 години за стекнување на статус спортист-спортска надеж за 2018 / 2019 година, донесена на ден 02.04.2018 година, од страна на Управниот одбор на МТФ.
Номинирани се следните тенисери подредени по ранг:

СПОРТСКА НАДЕЖ 2018 / 2019

Државен првак вкупно

најдобар ранг

ТЕ -150, ИТФ-300, Атп/Вта- 1000

најдобар МТФ ранг

ранг

Име презиме

дата раѓање

клуб

1

2

3

1

Ѓорѓи Јанкуловски

26,02,2002

Југ-Скопје

3

44

1

2

Александра Симева

01,12,2004

Тенниспарк-Скопје

2

25

1

3

Ведран Радоњанин

20,09,2002

Југ-Скопје

2

132

1

4

Јана Стојанова

27,02,2003

Тенниспарк-Скопје

1

34

1

5

Ана Ристевска

06,08,2002

Југ-Скопје

1

46

1

6

Берк Бугариќ

24,07,2003

Југ-Скопје

1

110

1

7

Катарина Маринковиќ

06,05,1999

Југ-Скопје

1

 

1

8

Марко Стоилковски

28,03,2003

Тенниспарк-Скопје

1

 

1

9

Марија Еленова

20,01,2000

Тенниспарк-Скопје

1

 

 

10

Ива Данева

25,10,2005

Југ-Скопје

1

 

1

11

Елена Јанкуловсkа

05,02,2001

Југ-Скопје

1

 

2

12

Мал Агуши

10,03,2004

Југ-Скопје

1

 

3

13

Калин Ивановски

11,05,2004

Југ-Скопје

0

13

1

14

Лука Љубен Андонов

26,02,2001

Југ-Скопје

0

80

2

15

Борис Мркев

22,01,2004

Југ-Скопје

0

108

1

16

Дарија Кржовска

18,04,2001

Југ-Скопје

0

131

 

17

Јана Огњановска

18,04,2002

Југ-Скопје

0

133

3

18

Ива Кузмановска

10,11,2004

Југ-Скопје

0

 

1

19

Нина Маринковиќ

15,06,2006

Југ-Скопје

0

 

1

20

Лука Јанкулоски

18,04,2006

Тенниспарк-Скопје

0

 

1

21

Стефанија Кировска

09,01,2004

Југ-Скопје

0

 

2

22

Филип Стојановски

09,01,2006

Тенниспарк-Скопје

0

 

2

23

Ана Стојановска

22,09,2007

Охрид-Охрид

0

 

2

24

Илин Станковски

16,07,2004

Прилеп-Прилеп

0

 

2

25

Борјан Николовски

31,03,2005

АТК-Скопје

0

 

2

26

Јана Таневска

23,12,2000

Академија-Скопје

0

 

2

27

Клара Кокев

04,07,2005

Југ-Скопје

0

 

2

28

Стефан Чаловски

03,08,2000

Југ-Скопје

0

 

2

29

Амар Хусеиновиќ

02,05,2007

МТП-Скопје

0

 

3

30

Lara Dimovska

25,09,2006

Југ-Скопје

0

2000

3

31

Симона Ангелова

12,10,2004

Југ-Скопје

0

 

3

32

Срѓан Спасеновски

03,08,2003

Тенниспарк-Скопје

0

 

3

33

Христо Плашески

19,08,2000

Југ-Скопје

0

2000

3

34

Teona Velkoska

10,06,1999

Југ-Скопје

0

2000

3

35

Елдин Хусеиновиќ

15,09,2003

МТП-Скопје

0

2000

3

36

Викторија Веселинова

23,06,2000

Тенниспарк-Скопје

0

 

3

37

Андреј Андреевски

25,02,2000

МТП-Скопје

0

 

3

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup