Вести
Новина-промена на дата за Државно Првенство за Мажи (поединечно и двојки) и Жени и детски тенис- Борец -Велес  01-08-2019
 

 

Ве известуваме дека:

1.     Државното Првенство на Македонија во конкуренција на Мажи (поединечно и двојки) и за Жени е закажано за терминот 16.07.19.07.2019 година. За Државното првенство Мажи Поединечно, Ве молиме да ги известите Вашите натпреварувачи дека ФИНАЛИСТИТЕ ВО ПОЕДИНЕЧНА КОНКУРЕНЦИЈА ЌЕ БИДАТ ДИРЕКТНО ИЗБРАНИ ЗА УЧЕСТВО НА ДЕЈВИС КУП НАТПРЕВАРИТЕ 2019 ГОДИНА, кои ќе се одржат во периодот од 09.09.-14.09.2019 година во Атина, Грција. Оваа промена е направена по барање на Дејвис Куп селекторот Чедомир Јовановски, кој изборот на репрезентативци за настап на Дејвис Куп натпреварите, ќе го направи такму на Државното Првенство на Македонија за Мажи.

 

2.     Поместување на детскиот турнир- црвен и портокалов тенис кој ќе се одржи во периодот 04.05.-05.05.2019 година.

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup