Вести
Источно Европски Развоен камп до 12 МИКОМ Опен  09-03-2020
 

Македонската јуниорска репрезентација до 12 години денес започнува со настап на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 12 години, MIKOM OPEN. Овој турнир е дел од Источно Европскиот Развоен камп на ИТФ и Тенис Европа.

Македонската репрезентација е отпатувана во следниот состав:
1. Кристијан јанев (Југ-Скопје)
2. Ива Кецкарова (Охрид-Охрид)

1 коло
Kristijan JANEV -halil HATIPOGLU  62, 60
Iva KECKAROVA -  Bicene BENZAIED 1-6, 5-7
2 коло
Kristijan JANEV -Ramazan Kaan OKTAY 06, 26

Двојки
2 коло
Iva KECKAROVA / Lilit ANTONYAN(АРМ) - Dilara ASLAN / Nehir TUNA  57, 26
1 коло
Kristijan JANEV / Ian BOLOBAN(БИХ)- Yigit Eren CAM/ Ramazan Kaan OKTAY 46, 36
Iva KECKAROVA / Lilit ANTONYAN(АРМ) - слободни

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup