Вести
Отворено и Државно Првенство на Македонија за ЖЕНИ  23-11-2018
Ве известуваме дека Македонската Тениска Федерација заедно со Агенцијата за млади и спорт на Република Македонија, со цел за поддршка на жената во спортот, го надополнува Календарот за натпреварување на МТФ со двата турнири кои не беа организирани поради недоволен број на пријавени жени.
1. Отворено првенство на Македонија за Жени со награден фонд 34.000,00 денари
2. Државно Првенство на Македонија за Жени со награден фонд 48.000,00 денари

47 недела

 

Отворено Првенство на Македонијa за ЖЕНИ

 

П,  Жени


форма за исплата на награден фонд

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Френцх Опен

21.11.2018

главен турнир 32

 

49 недела

 

Државно Првенство на Македонијa за ЖЕНИ

 

П,  Жени

форма за исплата на награден фонд

ТК Југ-Скопје

075 430 405

Земја, 2 терени          Баболат Френцх Опен

05.12.2018

главен турнир 32

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup