Вести
Националниот тим до 12 на ТЕ турнир до 12 во Улцињ  30-04-2019
Националниот тим до 12 години, на ден 28.04.2019 замина на Тенис Европ тиурнир во Улцињ Црна Гора. Националниот тим е во состав
1.Амар Хусеиновиќ
2. Ана Стојановска
3. Мина Петреска
4 Хамид Пепиќ- тренер
Покрај националниот тим на турнирот отпатуваа и
1. Максимилијан Алексовски
2. Теона Андова
3. Нерис Ќазим
4. Мила Стоилковска
5. Јана Божиновска


Играње во групи
ЈУНИОРИ
Група Г
Maksimilijan ALEKSOVSKI 61, 61 Semi KITO  
Maksimilijan ALEKSOVSKI- денес е слободен
Maksimilijan ALEKSOVSKI- Vladimir KHALIMOVSKIY  на 01.05.2019
Група Х
Amar HUSEINOVIKJ - 6-2, 6-0 Andrei ROGATSKII 
Amar HUSEINOVIKJ - денес  е слободен
Amar HUSEINOVIKJ - Jovan TOMOVIC на 01.05.2019
ЈУНИОРКИ
Група Ц
Teona ANDOVA  16, 26  Tara RASOVIC 
Teona ANDOVA денес е слободна
Teona ANDOVA Polina STARKOVA на 01.05.2019

Група Д
Neris KJAZIM  0-6, 0-6  Milana BUKARICA 
Neris KJAZIM  Elizaveta JUSUPOVA денес
Neris KJAZIM - Stasa BULATOVIC  на 01.05.2019

ГРУПА Е
Mia STOILKOVSKA 6-0, 6-1 Meldina MELDINA MISLIMI 
Mia STOILKOVSKA  Zoya CHULAK  денес
Mia STOILKOVSKA - Anastasia ROZHKOVA  на 01.05.2019

ГРУПА Ф
Mina PETRESKA  6-0, 6-2  Altea HAJRIZI 
Mina PETRESKA - Alexandra CHEISHVILI денес
Mina PETRESKA -Aleksandra MIJUSKOVIC  на 01.05.2019
ГРУПА Г
Jana BOZINOVSKA 1-6, 1-6 Foteini KAFE 
Jana BOZINOVSKA Eva KRYUCHKOVA  денес
Jana BOZINOVSKA Viola Hajna JECK  на 01.05.2019

ГРУПА Х
Ana STOJANOVSKA 6-0, 6-1 Anastasia SBITNEVA 
Ana STOJANOVSKA Iva LAKIC  денес
Ana STOJANOVSKA  Maria Teodora NAGY  на 01.05.2019
По одигрување на натпреварите во групи ќе се игра Play Off, каде се пласираат победниците од секоја група и се игра систем на елиминации.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup