Вести
Комплетни резултати од Лига во тенис за Ветерани Мажи  12-10-2017
На терените на тениски клуб Црна Река-Кавадарци, во периодот од 07 до 08 Октомври ќе се одиграат натпреварите од Тениската Лига за Ветерани на Македонија.

Пријавени за учество се екипите на:
1. Црна Река-Кавадарци (2016 биле 1 место):
2. Мак Тенис Про-МТПСкопје (2016 биле 3 место)
3. Тенниспарк Скопје-Скопје (2016 биле 4 место)
4. Тениски клуб Евросет-Скопје (2016 биле 5 место)

Комплетни резултати од Тениската Лига за Ветерани на Македонија.

рб

клуб

1

2

3

4

1

Црна Река-Кавадарци

мтф

3:2

/

5:0

2

Мак Тенис Про -МТП-Скопје

2:3

мтф

/

4:0

3

Тенниспарк Скопје-Скопје

/

/

мтф

/

4

Евросет-Скопје

0:5

0:4

/

мтф


Резултати постигнати на Тениската Лига за Ветерани
Прв ден  07.10.2017 год.
Почеток 9:00 часот,               Т.К." Ц.Река-Кавадарци "   -   Т.К."  Евросет-Скопје "    5:0 
Втор ден 08.10.2017 год.
Почеток 9:30 часот,              Т.К."Ц.Река-Кавадарци "     -   Т.К." МТП -Скопје  "         3:2
Трет ден 09.10.2017 год.
Не Пред14:00 часот во Скопје   Т.К." ."  МТП -Скопје"    -    Т.К." Евросет-Скопје "       4:0

ПЛАСМАН на Тениската лига за Ветерани на Македонија 2017
1 место Тениски клуб Црна Река-Кавадарци
2 место Тениски клуб Мак Тенис Про-МТП-Скопје
3 место Тениски клуб Евросет-Скопје


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup